Tips til å velge riktig ramme til bildet

Mange har sikkert fått på plass barnehage og skolebilder nå i disse dager, og derfor vil jeg gjerne dele litt tips om hvordan du kan velge rett ramme til bildet ditt. Det er viktig at fargene i bildet gjerne trekker frem det du ønsker å ha fokus på, og at det skaper en fin helhet. Her har jeg valgt ut et fint og klassisk skolebilde for å vise hva de ulike rammene gjør med bildet.

Klippe Kloss Hvit 40 mm

Klippe Kloss Hvit 40 mm

Den første rammen jeg har valgt ut er en relativt enkel hvit ramme, Klippe Kloss Hvit 40 mm. Denne har både en bredde og dybde på 40 mm, noe som gjør at den er rimelig markert, til tross for at den er klassisk hvit. De lyse fargene i bildet blir her trukket tydelig frem, slik at hårspenna og jakken får mest fokus i bildet. Med de høstlige fargetonene i bildet skaper det en kontrast, men rammen harmoniserer ikke helt med bildet og er dermed ikke en helt perfekt match.

Blaff Brun/Svart Medium

Blaff Brun/Svart Medium

Trerammen Blaff Brun/Svart Medium drar mer ut de gyldne tonene i bildet, og skaper en harmoni mellom bildet og rammen. Med et passepartout enten i hvitt eller svart vil det bli en flott sammenheng mellom den store rammen og bildet.

Iskrystall Sølv/Hvit

Iskrystall Sølv/Hvit

Med en blank overflate på rammen vil bildet få mye oppmerksomhet. Utfordringen er selvsagt at det kan overskygge bildet. Med et hvitt passepartout vil dette bildet få luften den trenger fra rammen, samt at det skaper en fin helhet. Iskrystall Sølv/Hvit er også med på å dra frem de lyse partiene i bildet.

Tjern Svart/Sølv

Tjern Svart/Sølv

Svarte rammer er svært populært siden de går til de aller fleste bilder. Sølvfargen innerst ved bildet gir en fin kontrast og overgang til selve bildet. Til akkurat dette bildet blir nok den sorte fargen litt for hard, og dominerer dermed mye av bildet. Stilmessig er Tjern Svart/Sølv en klassisk og moderne ramme som vil passe i mange hjem.

Bark Brun

Bark Brun

Til akkurat dette bildet er nok rammen Bark Brun min favoritt. Rammen i seg selv har en flott dynamikk i seg, og trekker fram de fine bruntonene i bildet uten å dominere for mye. Sammen skaper bildet og rammen en fin helhet.

Lykke til med ditt valg av ramme!

Om forfatter Vis alle innlegg

Bjørg

Legg igjen et svar

Din e-post adresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *