Hvordan velge riktig ramme til dine minner?

Når du har valgt ut et bilde som du ønsker å ramme inn, så kommer jobben med å velge rammen som passer best til bildet ditt. En perfekt ramme til bilde ditt gjør at bildet utmerker seg, og får oppmerksomheten som den fortjener.

Finn farge:

For å få en flott helhet mellom bildet og rammen bruker jeg ofte å velge rammen ut fra fargene i bildet. Er det et svart/hvitt bilde synes jeg ofte at en svart ramme vil dra ut de svarte fargene, og gi en flott kontrast til bildet. Har bildet bruntoner i seg, passer det godt med en brun ramme. Rammen er med på å forsterke fargene i selve bildet, så her er det en god idè å tenke gjennom hva du ønsker å ha mest fokus på.

Skygge Rød (3)

Tykkelse på rammen:

Rammetykkelsen kan være fra få millimeter til flere centimeter. En tynn ramme passer spesielt godt til mindre bilder, mens til store bilder vil en tykk ramme passe veldig godt. Har rammen mange detaljer vil det fokuset bli dratt mot rammen, mens en enkel ramme vil gi mer fokus på bildet.

Victoria Gull (3)

Passepartout:

Passepartout er med på å gjøre et vanlig bilde til kunst. I utgangspunktet skal passepartoutet gjøre at selve bildet ikke kommer i kontakt med glasset, men det gjør også at bildet virker mer eksklusivt. Spesielt ved markerte rammer passer det godt med et passepartout for å gi bildet litt luft.

Janne Galleri Svar med pass (3)

Finn din personlige stil:

Hvilken type stil du ønsker å ha i hjemmet ditt er det viktigste. Noen liker enkle rammer i svart eller hvitt, mens andre ønsker mer markerte rammer. Følg magefølelsen, og velg det du liker aller best.

Rose Svart (2)

Bestiller du rammer hos oss i februar får du ordren tilsendt fraktfritt ved bruk av rabattkoden «FRIFRAKT».

Anita hos bilderammer.no

Om forfatter Vis alle innlegg

Bjørg

Legg igjen et svar

Din e-post adresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *