Et bilde – fem rammer

Q: Kan du hjelpe meg med å velge ut en ramme til et bilde jeg ønsker å få rammet inn?

A: Ja, det kan jeg selvsagt gjøre. Det kommer an på hva slags bilde det er og hva du ønsker å fremheve i bildet. Rammen er med på å komplimentere bildet, slik at du får en gjennomført og stilig helhet. I tillegg kommer selvsagt personlig stil, og hva man selv synes er fint!

Det er en stor forskjell på hvilken ramme du velger, og for å vise dette litt bedre har jeg valgt samme bilde og plassert det i fem ulike rammer.

1

Sølvfargen i Vik Sølv gjør at de mørke fargene og skyggene bak i bildet er det som blir fremhevet. Her er det brudgommen som får mest fokus, og fargen/mønsteret i rammen er med på å forsterke det maskuline preget. Den markerte fargen og mønsteret skaper en kontrast til de myke og lette fargene i selve bildet.

2

Orkan Mørk Brun Smal trekker frem bruntonene i bildet. Håret til bruden blir det naturlige festepunktet for øyet. Mønsteret i rammen er også med på å gi mer dynamikk og liv i bildet. Med en så mørk brunfarge og en lett innsving mot bildet gjør at blikket faller naturlig på bildet, slik at det får mer oppmerksomhet.

9

Svarte rammer er blant de mest populære rammene i nettbutikken vår. Med detaljer i andre farger enn svart i rammen er det med på å skape en flott helhet. De fargede kantene på Bakke Svart/Bronse drar ut de gyldne fargene i bildet, og myker opp svartfargen. Samtidig drar svartfargen frem de mørke tonene i bildet, slik at man får en fin helhet.

5

Med Kvist Brun/Gull er det de lyse og lette tonene som får fokus i bildet. Rammen i seg selv er ganske markert, og trekker i seg selv mye oppmerksomhet. Med en markert ramme er det enda viktigere å finne et bilde som harmoniserer med rammen. 7

Fønvind Galleri er nok den rammen jeg ville valgt ut til akkurat dette bildet. Med sin hvite basisfarge harmoniserer den lett med selve bildet, og de gyldne sjatteringene i rammen drar ut brunfargene i bildet. Hvitfargen gir også en klar kontrast til de mørke fargene.

Lykke til med valget av ramme!

Anita hos Bilderammer.no

Om forfatter Vis alle innlegg

Bjørg

Legg igjen et svar

Din e-post adresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *