Litt om bilderammens opprinnelse!

Bilderammer ser vi overalt i hverdagen! På bildeveggen hjemme, et familiebilde på kontoret, i offentlige bygg og i butikker. Ja, du finner dem overalt! De er det perfekte virkemiddel for å beskytte bilder og samtidig fremheve motivet.

Men hvordan ble de til? Etter et raskt google-svar kunne wikipedia gi meg svaret;

«Bruken av rammer i bildekunsten oppstod i middelalderen da løse oljemalerier kom i tillegg til freskomalerier som var malt på vegger og tak. Rammene skulle beskytte bildet, men også ligne en vindusramme for å gi inntrykk av at bildet var et utsnitt av en større virkelighet, som om motivet var sett gjennom en åpning eller et vindu og fortsatte videre utenfor bildekanten. Rammene ble etter hvert utstyrt med dekorative detaljer som en del av utsmykningen eller arkitekturen i rommet. Særlig i barokken ble rammene overdådige, også for å understreke maleriets verdi. Enkelte modernister, blant annet Georges Seurat, malte rammene inn i bildene som en del av kunstverket for å understreke at bildet nettopp ikke var kopi av virkeligheten, men noe i seg selv.»

IMG_6287

I ettertid ble bilderammer brukt til mye mer enn kunst. Nå pryder fotograferier, plakater, barnetegninger, tapetrester og mye mer innholdet i en bilderamme. Utvalget av bilderammer har også blitt veldig stort. Det finnes noe for enhver smak og for ethvert motiv. Det er en stor trend i tiden at interiøret skal være personlig. Og vi ser at å lage bildevegger i hjemmet er veldig populært! Hva er vel mer personlig enn å blande motiver du liker, med bilder av mennesker du er glad i?

IMG_6316

Hos bilderammer.no finner du Norges største utvalg av rammer på nett. På bildene ser du et lite utvalg;

IMG_6288

Trykk gjerne på linkene for å finne mer informasjon
Antik Oval svart fra kr 69,-  Palermo Svart fra kr 439,- Antik Rektangulær Svart fra kr 119,-Trieste Gull fra kr 299,-  Trieste Svart fra kr 299,- Bari Bronse fra kr 439,-

IMG_6319

Jeg ønsker deg en nydelig dag videre!

Hilsen Bjørg 🙂

Om forfatter Vis alle innlegg

Bjørg

Legg igjen et svar

Din e-post adresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *